ورود به سامانه ( ناحیه کاربری )

لیست مقالات

رشد

عوامل مؤثر بر الگوی رشد و نمو، توسط ژنتیک و فاکتورهای محیطی تعیین می شود. فاکتورهای نامناسب شامل سوء تغذیه ، عفونت ها، ناهنجاری های مادرزادی، اختلالات هورمونی ، استرس و سایر عوامل روانی - اجتماعی هستند. [ نمایش جزئیات ]

بارداری

وضعیت تغذیه زنان در دوران بارداری نقش مهمی در تعیین روند تکاملی جنین دارد. بدون شک یک برنامه غذایی متعادل و مغذی برای تولد یک نوزاد سالم ضروری است. کالری مورد نیاز بر اساس وزن بارداری، سابقه رژیم غذایی، قد، سطح فعالیت و بارداری های متعدد تعیین می شود. به طور تقریبی بدن این افراد به دریافت 340 کیلوکالری اضافی در روز در طی سه ماهه دوم و 450 کیلوکالری اضافی در روز در طی سه ماهه سوم نیازمند است.کربو هیدرات باید 50 درصد از رژیم غذایی زنان باردار را که معادل مصرف 175 گرم بر کیلوگرم در روز است را تشکیل دهد. [ نمایش جزئیات ]

همیشه یادتان باشد که داشتن تغذیه ای سرشار از میوه ها و سبزیجات میزان پتاسیم بدنتان را تأمین می کند. به عقیده متخصصان هر چه میوه ها و سبزیجات رنگی تر و متنوع تر باشند ویتامین های بدنتان بهتر تأمین خواهد شد. برای تأمین پتاسیم و دیگر مواد مغذی توصیه می کنیم که گوشت ها و مواد نشاسته ای را در بشقابی رنگارنگ از سبزیجات مختلف میل کنید. در این صورت است که می توانید به داشتن تغذیه ای سالم، متعادل و سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها امیدوار باشید. [ نمایش جزئیات ]

تغذیه انترال

تغذیه¬ی انترال در منزل، نوعی حمایت تغذیه¬ای می¬باشد که در حال پیشرفت است و باعث بهبود وضعیت تغذیه¬ی بیمار با هزینه¬ی پایین¬تر و کیفیت زندگی بهتر در کنار خانواده نسبت به تغذیه¬ی انترال در بیمارستان می شود. جامعه¬ی آمریکا برای تغذیه¬ی پرنترال و انترال (A.S.P.E.N) استانداردهایی برای پشتیبانی تخصصی تغذیه ارائه می¬دهد. برای مراقبت طولانی مدت (LTC) بیماران بستری با اختلال کالری یا دریافت مایعات و یا دستگاه گوارش، تغذیه¬ی روده¬ای از طریق استفاده از یک لوله¬ی تغذیه ای ، یک گزینه¬ی مهم است. [ نمایش جزئیات ]

دیابت

در اثر عواملی همچون افزایش چاقی ناشی از زندگی شهرنشینی، شیوع بیماری دیابت در جهان رو به افزایش است. مبتلایان به دیابت بیش از دیگران در معرض خطر بروز عوارضی مانند اختلالات بینایی ،حملات قلبی- عروقی و یا نارسایی کلیوی قرار دارند. مطالعات اخیر نشان داده اند که با رعایت برنامه غذایی سالم و داشتن فعالیت فیزیکی منظم وکنترل قند خون (با مصرف داروهای خوراکی و یا انسولین) از بروز بسیاری از این عوارض جلوگیری می شود و بیماران دیابتی می توانند از یک زندگی سالم و طول عمرطبیعی بهره مند گردند. رژیم غذایی در درمان این بیماری نقش اساسی دارد. بایستی تا حد امکان مقدار نسبتا مشخص و ثابتی از مواد غذایی را در ساعات معینی از روز مصرف کنند. برنامه غذایی بیماران دیابتی باید شامل همه گروههای غذایی باشد. [ نمایش جزئیات ]

LGIT یک رژیم غذایی پرچرب خاص شبیه به رژیم غذایی کتوژنیک است که برای درمان صرع استفاده می شود. این نوع رژیم بر نوع کربوهیدرات ، شاخص گلیسمیک پایین (شاخص قند خون پایین) و همچنین مقدار کربوهیدرات بر اساس اندازه گیری های بخشهای مواد غذایی ، متمرکز است .شاخص گلیسمی (GI) اندازه گیری اثر کربوهیدرات بر سطح قند خون است. هنگامی که کربوهیدراتها هضم می شوند، گلوکز به جریان خون آزاد می شود. کربوهیدرات هایی که به سرعت هضم می شوند میزان GI بالایی دارندو کربوهیدرات ها یی که به آرامی هضم می شوند GI پاینی دارند. مواد غذایی بر اساس ارزش GI خود در محدوده صفر تا 100 ارزیابی می شوند. LGIT شامل غذاهایی است که دارای GI 50 یا پایینترهستند . علاوه بر GI،هضم کر بو هیدرات غذا توسط غذاهایی که همزمان دارای چربی و فیبر می باشند به آهستگی صورت می گیرد .در نتیجه غذاها با منابع چربی،پروتیین و کربو هیدرات با اندیس گلیسمیک پایین متعادل می گردند. [ نمایش جزئیات ]

سالمندان

امروزه بر همگان روشن است که هر یک از مواد مغذی دارای نقش های مهمی در بدن هستند و کمبود دریافت هر یک از مواد مغذی سبب ابتلا به بیماری های گوناگون می گردد، این در حالیست که سالمندان از گروه های آسیب پذیر و مستعد دریافت ناکافی مواد مغذی هستند. توجه به تغذیه در این دوران به دلیل تغییر نیازهاي تغذیه اي بدن از اهمیت به سزایی برخوردار است. نیاز سالمندان به مواد مغذي متأثر از داروها، بیماری ها و پدیده هاي بیولوژیکی دوران میانسالی و سالمندي بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است. دوران سالمندی به سنین بالای 60 سال اطلاق میگردد. ولی تغییرات سالمندی از سالها قبل آغاز میگردد.توجه به تغذیه در این دوران به دلیل تغییر نیازهای تغذیه ای اهمیت دارد.همچنین رعایت اصول تغذیه صحیح در سنین میا نسالی و سالمندی سبب میشود فرد سالهای عمر خود را با سلامت و نشاط و راحتی بیشتر طی نماید و کمتر در معرض بیماریهای شایع (فشار خون بالا،چربی خون بالا،دیابت،پوکی استخوان و....)قرارگیرد. سالمندان معمولاً با توجه به شرایط فیزیکی و پزشکی فعالیت کمی دارند و در نتیجه باکاهش مصرف کالري روزانه روبرو هستند و در صورت دریافت مازاد بر نیاز انرژي دچارمشکلات و عوارضی مانند: چاقی، فشارخون، بیماري هاي قلبی وعروقی میشوند.به منظور پیشگیری از سوءتغذیه بالا در سالمند ان باید توصیه های تغذیه ای ویژه ای را برای این افراد در نظر گرفت .مهم ترین راهنمای تغذیه ای برای این سنین ،تهیه غذا های ساده و کم حجم است که تما می نیازهای فرد به مواد مغذی را تا مین کرده و متنا سب با فرهنگ مصرف فرد باشد .به این منظور مصرف متعادل و روزانه مواد غذایی ،تما می گرو های غذایی توصیه میشود .تا کید در برنا مه غذایی سالمندان بر مصرف مواد غذایی کم چرب و کم کلسترول (شیر و لبنیات کم چرب،کا هش مصرف روغن،کره،خامه و ...) کم نمک و پر فیبر است. [ نمایش جزئیات ]